-->

2011-03-20

Piyano Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Piyano Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Piyano satın almadan önce piyanonun yüksekliğine, pedalların çıkarttığı sese, piyano tuşlarına bastığınız zaman seslerin uzamasına ve nasıl yankı yaptığına dikkat etmelisiniz. En yükseği 114 cm olan piyanoların markası da önemli bir faktördür. Örneğin Alman yapımı piyanolar en çok tercih edilen piyanolar arasındadır.
  • Piyanonun tonu

    Piyanonun kalitesini anlamak için üretim kalitesi sonucu ortaya çıkan ses kalitesi, tuşların verdiği ton piyano hakkında bize bir fikir verebilir. Herkesin farklı kulağı vardır. Bazıları derin ve yüksek sesli tonları daha çok severken kimisi temiz ve yumuşak tonlardan hoşlanır. Piyanoyu hangi mekanda çalacağınızda ton konusunda size yardımcı olabilir. Sonuç olarak, hoşlandığınız tonu bilirseniz piyano almak da kolaylaşacaktır.Orta tonlar ve yüksek ve alçak tonlar arasındaki denge iyi ise alacağınız piyano kaliteli demektir. Ancak keskin ve metalik bir ses veren piyanolardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca unutmayın ki her markanın kendine has bir tonu, ses kalitesi vardır. Örneğin bir Steinway piyano ile Baldwin marka piyano ya da Yamaha ile Kawai marka piyano arasında büyük farklar olması kaçınılmazdır.
  • Piyano akordunun sürekliliği ve dayanıklılığı

    Piyanoların ömrü genellikle 30 yıl arasındadır. Unutmayın ki piyanonuz ne marka olursa olsun hiçbir piyano satın aldığınız günkü tonu size vermeyecektir. En kaliteli piyanolar tonlarını yıllarca bozulmadan korurlar. Ancak piyano ne kadar çok çalınırsa o kadar çok tonlama, akort ayarını yaptırmanız gerekmektedir. Eğer çocuğunuz veya öğrenciniz günde 3 saatten fazla piyano ile çalışıyorsa daha fazla akorda ihtiyacınız olacağını unutmamalısınız. Piyanoyu satın alırken piyanonun tonu hakkında ve nasıl akort edildiği ile ilgili bilgi almayı unutmayınız.
  • Piyano tuşları

    Piyanonun tuşları da kalitesini haber veren önemli bir faktördür. Tuşlara bastığınızda sesi hemen duyuyor musunuz ya da ses yankılanıyor mu? Ağır tuşlu, sesi geç veren ve tuşlara bastığınızda sesin yankılanmadığı piyanolardan kaçınınız.
  • Piyanonun görünümü

    Piyanolarda ilk olarak göze çarpan piyanonun nasıl gözüktüğüdür. Bazı müşteriler sırf görünüşü nedeniyle bazı markaları tercih etmektedir. Piyano kasaları genellikle ceviz ağacı, maun, gül ağacı, meyve ağacı gibi kaliteli ağaçlardan yapılmaktadır.
kaynak: http://www.gittigidiyor.com/
Devamını Oku »

2011-03-15

Sözlerimi Geri Alamam (Sina Koloğlu)

Devamını Oku »

2011-03-11

Cheetos Kaplanı Chester Bile Piyano Öğreniyor Ya siz ?

Devamını Oku »

2011-03-01

Metallica - Fade to Black , Piyano Yorumu

Devamını Oku »

Solfej ve Bona

Hangi enstrumanı çalmak itiyorsanız isteyin mutlaka nota bilgisine ihtiyaç duyarsınız. Enstruman çalmaya veya şarkı söylemeye yeni başlamışsanız yada bu konuda çalışmış ama kendinizi daha da ilerletmek istiyorsanız mutlaka solfejle olan ilişkinizi çok iyi hale getirmelisiniz.
Müzikle ilgili sorunlarınız çözmeye tek başına doğal kabiliyetiniz yetmez..
Solfej ve Bona nedir?
Solfej : Notaları melodileriyle seslendirme
Bona : Notaları sadece ritmik değerleriyle okumadır.
Nota öğrenmede iki temel bilgiye ihtiyaç duyarız ;
1-Ritm
2-Nota değerleri
Ritm : Müziğin en önemli gereklerinden biridir.Her nekadar serbest eserler,şarkılar varsa da müziğin çoğunluğu ritm üzerine kuruludur.Peki basit olarak ritm nasıl kullanılır ve ne anlama gelir.En basit şekiliye ;birbiri ardına eşit aralıklı,düzenlerle sıralanan vuruşlara ritm denir..
Ritm'ler Basit ve Bileşik olarak ikiye ayrılır.Bizim sitemizde işleyeceğimiz konular basit ritmlere sahiptir.
BASİT RİTMLER :
2/4 , 3/4 , 4/4 © şeklinde gösterilirler..
BİLEŞİK RİTMLER :
Basit Ritmlerin birbirine eklenmesiyle oluşurlar.Örnek olarak:
5/8 , 6/8 , 7/8 , 8/8 , 9/8 vb..
Aslında ritmler ilk başlayanlar için anlaşılmada zor gelebilir.Ancak çok pratik bir düşünceyle şöyle anlatalım.2/4 lük bir ritm vurulurken eşit aralıklı olarak iki kere elinizi vurunuz..Bu vuruş düzeniye vuruşlarınızı ardı ardına (kesiksiz) yapmaya devam ederseniz 2/4 lük bir ritm düzeni ortaya çıkar.
Aynı şey 3/4 ve 4/4 ritm'ler içinde geçerlidir.3/4 lük bir rimde eşit zaman aralıklı olarak 3 kere elinizi vurunuz.Şimdi hiç ara vermeden bu üçlü vuruşları ardı ardın ayapınız.Kolay değil mi?
4/4 Bir ritm'de de dört kere eşitt zaman aralığıyla elinizi vurup hiç durmadan sayarak devam edin.Evet 4/4 'lük bir tempo vuruyorsunuz.
Devamını Oku »