-->

2011-02-04

Piyano Çalmanın Faydaları

Müzik akıllı çocuklar yetiştirir: Müzik öğrenimi genel olarak beynin iki lobunu birden çalıştırmaktadır. Müzik öğrenimi, içinde hem sanatı hem de matematiği içermektedir.


Geliştirilmiş el-göz koordinasyonu: Piyano çalmak sayesinde gelişen el-göz koordinasyonu; yazı yazmada kolay öğrenme, güzel el yazısı yazma yeteneği sağlar.


Geliştirilmiş konsantrasyon: Piyano çalmak sayesinde çabuk odaklanmayı öğrenir. Parça çalmayı takip etmek, konsantrasyon ve odaklanmayı geliştirir. Aynı zamanda okuduğu notayı doğru olarak çalmak ve doğru tempoyu bulmak dikkati arttırır.


Okul başarısında artış: Piyano çalmak çocukların okulda Fen, Matematik ve Mühendislikle ilgili konulardaki başarısını arttırır.


Karakter gelişimine katkı: Piyano çalmayı öğrenen her çocuk konser piyanisti olmayabilir, ancak sanata bakış açısı gelişir ve donanımlı bir vizyona sahip olur.


Özgüven: Bütün enstrümanlar gibi, piyano çalmak kişinin özgüvenini arttırır. Piyano, enstrüman çalmayı öğrenmek için doğru bir başlangıçtır. Küçük ilerlemelerle çocuğun motivasyonu artar, özgüven kazanmış olur.


Hafızayı kuvvetlendirir: Piyano çalan çocukların hafızaları gelişir; kolay unutmazlar. Aileler çocuklarına piyano dersi aldırarak,  kendilerine en güzel hediyeyi vermiş olurlar.

Hiç yorum yok: